Blog, Over Mama's Tuintje

De kippen van Mama’s Tuintje

Als klein kind hadden mijn broer en ik bij mijn ouders in de tuin twee kippen; Sjaantje en Fritsje. Vernoemd naar de tante en oom van wie we de kippen kregen. Mijn vader had eigenhandig een kippenhok voor ze gemaakt, waar ze samen met onze landschildpad Cobus rondscharrelden. Mijn broer en ik vonden het geweldig om iedere ochtend opnieuw te kijken of de kippen eieren hadden gelegd!

Sinds we 4,5 jaar geleden naar ons huidige huis verhuisden en eindelijk een eigen tuin hebben, wil ik graag opnieuw kippen houden.

Tot een paar maanden geleden was mijn vriend hier niet zo’n voorstander van. De tuin was niet echt ingericht op het houden van kippen en je wilt de beestjes natuurlijk niet wegstoppen in een hoekje. Vorig jaar hadden we de mogelijkheid om een stuk grond bij te kopen en hebben we de hele tuin, inclusief het nieuwe stuk, een rigoreuze make-over gegeven. Bij het maken van de plannen kwam het onderwerp “kippen” opnieuw ter sprake en hebben we rekening gehouden met ruimte voor een paar kippen

Vlak voor Pasen was het ein-de-lijk zover! We kregen kippen 🙂 Vier mooie grote bruine “New Hampshire” kippen. We hebben voor dit kippenras gekozen omdat het rustige en vriendelijke kippen zijn die niet snel opvliegen en die het hele jaar door eieren leggen.

Tren is gek van dieren en hij vindt het geweldig om de kippen te voeren. Ze komen ook gelijk naar hem toe als hij in de buurt komt. En ook Koen vindt het heerlijk om naar de kippen te kijken. Hij staat dan tegen het hek van de ren en vertelt in zijn eigen Koen-taal hele “verhalen” tegen zijn bruine gevleugelde vriendinnen.

Namen hebben de kippen (nog) niet. En ze leggen nog geen eieren. Ze waren namelijk best jong toen we ze kochten dus het zal nog wel een paar weken duren voordat dat gebeurd. Ik kijk nu al uit naar het snoetje van Tren (Koen is nog een beetje te klein) als hij het eerste eitje van “zijn” kippen vindt en kan opeten. Hij is dol op eieren. Hard gekookt, zacht gekookt, spiegelei, omelet, het maakt niet uit.

Als het zover is, zal ik uiteraard een paar lekkere eierrecepten met jullie delen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.