Blog, Over Mama's Tuintje

La Dolce Vita ten top bij Agriturismo Ramusè

Je zult vast gemerkt hebben dat het een paar weken stil is geweest op de site en social media van Mama’s Tuintje. Niet voor niks, want we genoten van een heerlijke vakantie.  Vol goede voornemens vertrok ik: “’s avonds als de kinderen in bed liggen, ga ik nog even lekker bloggen.” Yeah, right! Vooral het eerste deel van de vakantie had ik simpelweg niet de behoefte om de laptop te pakken en te schrijven. En dat terwijl ik barstensveel inspiratie heb kunnen opdoen in de mooiste, sfeervolste en meest culinaire agriturismo waar ik ooit ben geweest. Het is zo’n fijne plek, dat ik het het liefst geheim wil houden… Ik ben helaas niet zo goed in geheimen bewaren en ik kan mijn enthousiasme simpelweg niet bedwingen. Agriturismo Ramusè in de Marche in Italië. Wat een jaloersmakend prachtige plek!

Ramusè ligt verscholen in het binnenland van de streek De Marche. Bijna in de middle-of-nowhere. Het dichtstbijzijnde dorp, Force, ligt op ongeveer 10 minuten rijden, maar om bijvoorbeeld een wat meer gesorteerde supermarkt te vinden, moet je toch wel zo’n 20 minuten lang kleine bochtige weggetjes overbruggen. Gelukkig heb je die supermarkt niet nodig, want bij Ramusè heb je Paolo; de zeer vriendelijke en behulpzame eigenaar van de agriturismo die de meest lekkere gerechten op tafel zet. Geen poespas, heel eenvoudig, maar wel ontzettend smaakvol. Ik kan me helemaal vinden in Paolo’s kookstijl, want hij gebruikt zoveel mogelijk producten die hij zelf verbouwd en anders werkt hij met producten uit de regio. Altijd van het seizoen. Het terrein van Ramusè staat vol met eetbare planten, fruit en kruiden; een van de mooiste tuinen die ik ooit heb gezien! En het leuke was, dat we overal zoveel van mochten plukken en snoepen als we zelf wilden. De kersen waren heerlijk, Tren en Koen konden er geen genoeg van krijgen. En ik heb voor het eerst verse moerbeien gezien (ik kende tot nu toe alleen de gedroogde variant). Zo lekker, ik ga zeker proberen om die ook in Mama’s Tuintje te kweken.

We brachten de dagen bij Ramusè heel rustig door en hebben op een paar uitstapjes na, niet heel veel bijzonders gedaan. Gewoon genieten met het gezin. Lekker luieren bij het zwembad, een beetje over het terrein wandelen en de heerlijke geuren van de verschillende kruiden opsnuiven, met de dieren spelen, kersen plukken, en natuurlijk lekker eten en drinken.

De kinderen zijn gewend om vroeg te eten, en het diner bij Paolo begint pas om 20.00 uur. Geen probleem, want Paolo maakte graag om 18.00 uur een simpele pasta, gnocchi of omelet voor de jongens zodat ze op tijd met een goed gevulde maag naar bed konden. Wanneer de kinderen naar dromenland waren vertrokken, konden wij samen met de andere gasten aan de lange tafel onder de pergola aanschuiven (of binnen als het buiten te fris was). Met uitzicht op de kruidentuin en de vijgenbomen en in het gezelschap van een paar vriendelijke katten en Paolo’s lieve ezeltje Melissa genoten we iedere avond opnieuw. Van het gezelschap, van het lekkere glaasje wijn, maar vooral van wat er uit Paolo’s keuken komt.

Het was een heerlijke vakantie. La Dolce Vita ten top! Wij gaan absoluut terug!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.