Recepten

Italiaanse gehaktballetjes met verse kruiden

Een recept voor gehaktballetjes is misschien niet het eerste wat je zou verwachten op de blog van Mama’s Tuintje. Ik wil jullie deze waanzinnig lekkere gehaktballetjes gewoon niet onthouden. En eerlijk is eerlijk, omdat er een hoop verse kruiden en een ei van van de kippen uit Mama’s Tuintje aan het gehakt toegevoegd worden, zijn ze best Mama’s Tuintje-proof, toch?

Deze gehaktballetjes zijn geïnspireerd op het gehakt uit het recept van Jamie Oliver’s meatball spaghetti. De balletjes zijn zo lekker dat ik vind dat ze een eigen recept verdienen. Ze smaken – uiteraard – prima bij spaghetti of ieder ander soort pasta, maar doen het ook heel goed bij een gekookte aardappel met wat groente, als lekkere snack tijdens een feestje, of (in een kleinere variant) in de soep. Eigenlijk zijn deze gehaktballetjes altijd een goed idee.

Italiaanse gehaktballetjes met verse kruiden
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Keyword: gehakt, gehaktballetjes
Ingrediënten
  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1,5 theelepel Dijon mosterd
  • 3 eetlepels verse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Doe het gehakt, het ei, de mosterd, en verse kruiden in een grote mengkom. Verkruimel hierboven de beschuit en meng alle ingrediënten goed. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Maak nu balletjes van het gehakt ter grootte van ongeveer een pingpong bal. Dit gaat het makkelijkst wanneer je handen een beetje nat zijn.

  4. Verhit in twee grote koekenpannen de olijfolie en bak de balletjes rondom bruin. Wanneer je ovenbestendige koekenpannen hebt, kun je de pannen daarna zo in de oven zetten en de gehaktballen in ongeveer 15 minuten afbakken tot ze gaar zijn (precieze tijd is afhankelijk van de grootte van je balletjes). Wanneer jouw pan niet geschikt is voor de oven, kun je de gehaktballetjes in een ovenschaal doen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Koken met Heleen: Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje! 8 september 2019 at 09:31

    […] recepten voor gehaktballetjes en Heleen werd deze keer geïnspireerd door het recept van Maud van Mama’s Tuintje die haar recept weer heeft ‘afgekeken’ van  […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.