Over Mama's Tuintje

Lang leve Mama’s Tuintje

Het is 24 maart, de dag waarop mijn mama haar 61e verjaardag viert. Vanochtend was het ein-de-lijk lekker weer om buiten aan de slag te gaan. Maar goed ook, want we moeten nog heel veel doen voordat Mama’s Tuintje (zo noemt Tren mijn moestuin) klaar is. Dus: oude kleren en werkschoenen aan en lekker naar buiten!

Afgelopen najaar hebben we onze tuin uitgebreid en ook meteen drastisch verbouwd. Mijn moestuin is verplaatst naar het nieuwe gedeelte en dat betekent werk aan de winkel. De kas staat, maar daar is ook alles mee gezegd. Er moet een pad aangelegd worden, de bedden moeten gemaakt worden en er zit nog geen enkel zaadje in de grond. Slik… Gelukkig heb ik goede hulp van man-lief en ook Tren “helpt” goed mee met zijn schep en graafmachine.

Na het middagslaapje van Koen gaan we naar mijn ouders om mama’s verjaardag te vieren. De jongens amuseren zich prima met hun neefjes en doen zich tegoed aan al het lekkers dat op tafel staat: vlaai (uiteraard, we zijn niet voor niets Limburgers), kaasjes, worstjes, paaseitjes (want het is bijna Pasen), pannenkoeken en ik wil niet weten wat nog meer. Slik. Morgen maar iets maken wat wel enige voedingswaarde bevat 😉 Na het eten nog even spelen en dan gauw naar huis, het is al laat. De jongens zijn zo moe van het harde werken en het feesten dat ze in de auto al in slaap vallen. Eenmaal thuis leg ik ze in bed en heb ik even tijd voor mezelf.

Het kriebelt, ik wil aan de slag met de zaadjes en kan niet wachten tot alles gaat groeien en bloeien. Terwijl ik in de weer ben met zaai- en stekgrond, bakjes, potjes, zakjes, labels en de plantenspuit dwalen mijn gedachten af. Waar word ik nu echt blij van? Mijn kinderen (uiteraard), mijn moestuin, lekker koken en eten. En ik schrijf graag. Wat als ik al die dingen nu eens zou combineren? Een blog starten? Durf ik dat?

Met klamme handjes typ ik mijn eerste blogpost. Mama’s Tuintje is geboren. Op de verjaardag van mijn eigen mama. Van harte gefeliciteerd!!

Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply PAPA 29 maart 2018 at 07:19

  Wat een leuk artikel! Ik kijk er naar uit om alle leuke tuin en keuken ervaringen van jou en de jongens hier terug te kunnen lezen.
  Heel veel plezier met het starten en bijhouden van dit Blog!

  • Reply mamastuintje 29 maart 2018 at 08:08

   Dank je, schat, voor jouw steun, het meedenken en gewoon voor het “er zijn”. xx

 • Reply Ruud 4 april 2018 at 22:10

  Als meer een exoten-tuin liefhebber lees ik natuurlijk mee en zal ik ongetwijfeld veel van je kunnen leren! Succes💪🏻

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.