Over Mama’s Tuintje

Mijn naam is Maud en ik ben mama van twee stoere jongens. Ik ben dol op mijn jongens èn op lekker eten. Als klein meisje was ik niet weg te slaan uit de keuken van het restaurant van mijn ouders. Ik kon eerder aardappels schillen dan praten, bij wijze van dan. Die keuken is de plek waar mijn interesse voor voeding is ontstaan. Waar komt al dat lekkers nou toch vandaan?

Een paar jaar geleden, toen ik samen met vriend Roy verhuisde van een appartement in de stad naar een huis met een grote tuin in een klein dorp, heb ik ontdekt dat ik moestuinieren erg leuk vind. Vroeg in het voorjaar, wanneer het buiten nog koud en nat is, ga ik binnen al aan de slag met zaadjes, water en aarde.

In het voorjaar van 2015 werd ik voor het eerst moeder van Tren. Bijna twee jaar later, het moestuinseizoen was nog nèt niet begonnen, werd Koen geboren. Vanaf het moment dat zij hun eerste hapje mochten proeven heb ik zelf voor ze gekookt en daarbij zoveel mogelijk groenten en fruit uit eigen tuin gebruikt. Die kleine zaadjes die ik in de grond heb gestopt, waarvan ik de eerste blaadjes uit de grond heb zien piepen, die ik heb verzorgd en die zijn uitgegroeid tot mooie grote sterke planten geven nu al die lekkere groenten en fruit waar mijn jongens zo van smullen. Hoe bijzonder is dat?!

In het dagelijks leven werk ik als Communicatie Manager en schrijf ik content voor allerlei doeleinden. Terwijl ik op een avond aan het begin van het moestuinseizoen van 2018 aan het zaaien was bedacht ik opeens hoe leuk het zou zijn om mede-moeders (en natuurlijk ook papa’s, oma’s en opa’s) mee te laten lezen met de dingen waar ik blij van word: mijn kinderen, de moestuin, koken en natuurlijk lekker eten.

Zo is Mama’s Tuintje ontstaan. Een blog over zaaien, oogsten, eten en groeien. Op mijn blog vind je inspiratie over moestuinieren, deel ik eenvoudige recepten (want hé, als mama heb je het al druk genoeg), schrijf ik over hoe ik mijn kinderen leer waar hun eten vandaan komt, en hoe ik probeer het eten zo leuk en lekker mogelijk te maken. En vooral dat laatste is ook bij ons aan tafel soms best een uitdaging 🙂

Veel leesplezier!

Liefs,
Maud