Blog

Tweeënzestig zonnebloemen voor mama

24 maart 2019. Voor velen van jullie een gewone dag. Niet veel anders dan andere zondagen. Natuurlijk, het was prachtig weer vandaag. Misschien hebben jullie vandaag wel genoten van de zon, de tuin, het buitenleven, de bomen en planten die beginnen te bloeien en groeien… Net als ik. Heerlijk was het, om lekker in de tuin bezig te zijn! Samen met Tren en Koen heb fruitstruiken geplant in een nu nog kale hoek van de tuin. Wat mij betreft Genieten met hoofdletter G!

24 maart is voor mij meer dan alleen deze mooie zonnige lentedag. Het is ook de geboortedag van Mama’s Tuintje. Want ja, lieve volgers, vandaag is het precies één jaar geleden dat Mama’s Tuintje  is ontstaan. En wat een geweldig eerste jaar was het! Een jaar vol moestuinplezier, kookgenot, fantastische momenten met de jongens. Heel bijzonder 😊 Bedankt voor jullie enthousiaste reacties die me inspireren om Mama’s Tuintje verder uit te breiden en komend jaar nòg meer leuke en lekkere dingen met jullie te delen.

24 maart is ook de geboortedag van mijn eigen moeder. Vandaag zou ze haar 62e verjaardag vieren. Zou… Want mijn lieve mama is vorige week overleden. Mam is ernstig ziek geweest en de laatste weken ging ze steeds verder achteruit. Dat is dus de reden dat ik even een break had genomen met Mama’s Tuintje. Ik wilde er zoveel mogelijk voor haar zijn. Helaas heeft ze haar strijd veel te vroeg verloren. Speciaal voor mama wil ik vandaag, op haar verjaardag, virtueel 62 zonnebloemen met jullie delen.

De zonnebloem, mama’s lievelingsbloem. Ik geef haar geen ongelijk. Ook ik vind het een prachtige bloem, waar ik altijd direct vrolijk van wordt. Wist je dat veel bloemen een symbolische betekenis hebben? Volgens deze site staat de zonnebloem voor geluk, adoratie, levenslust en bewondering. Toepasselijk, toch? Ik ben gelukkig met mijn lieve vriend Roy en adoreer onze jongens Tren en Koen die mij levenslust geven. En ik heb ontzettend veel bewondering voor mijn mama…

Je zult begrijpen dat zonnebloemen dit jaar een prominente plek in de moestuin zullen innemen 🌻.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Broertje Marc 24 maart 2019 at 20:47

    Heel mooi Maud.. ik weet het zeker, mam leest al je mooie blogs en recepten met ons mee daarboven! En trots dat ze is..!😘

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.